Studimi po ashtu ka zbuluar që nëse shija juaj e preferuar është:
– Vanilje – ka shumë gjasa të jeni impulsiv, lehtësisht të ndikueshëm dhe idealist.
– Çokollata – ka më shumë gjasa të jeni dramatik, të gjallë, sharmant, flirtues, joshës dhe naiv.
– Dredhëza – ka më shumë gjasa të jeni tolerant, të përkushtuar dhe introvert.
– Menta me copa çokollate – argumentues, ekonomik dhe të kujdesshëm.
– Bajame – të dashur, sportiv dhe preferoni të shmangni qendrën e vëmendjes.
– Kafe – të ndershëm, ndërgjegjshëm dhe perfeksionit moral.
– Grimca çokollate – garues dhe energjik.
– Sherbet ylberi – analitik, vendimtar dhe pesimist.
– Akullore sikur kek – agresiv, atraktiv dhe dëgjues të mirë.
Rezultatet kanë rrjedhë nga përgjigjet e amerikanëve të moshës 18-65, të cilët i kanë pyetur për shijen e preferuar të akullores kur kanë mbaruar testet standarde gjithëpërfshirëse psikiatrike dhe të personalitetit: Million Clinical Multiaxial Inventory-III (MCMI-III); Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2 (MMPI-2); Beck Depression Inventory, Zung Anxiety dhe Zung Depression.