Fasulet e kuqe
Nga të gjitha varietetet e fasules, fasulet e kuqe të papërpunuara kanë përqendrimin më të lartë të lektinave. Lektinat janë një toksinë që mund t’ju shkaktojë dhimbje stomaku, të vjella ose diarre. Duhen vetëm 4-5 fasule të papërpunuara për të shkaktuar këto efekte anësore, prandaj është më mirë të zieni fillimisht.
Bajamet e hidhura
Të dy llojet e bajameve të hidhura dhe të ëmbla, kanë amigdalinë, një përbërje kimike që mund të shndërrohet në cianid, por bajamet e hidhura kanë nivelet më të larta. Bajamet e ëmbla janë të sigurta për t’u konsumuar, por ngrënia e bajameve të hidhura të patrajtuara mund të shkaktojë ngërçe, vjellje dhe diarre.
Kërpudhat
Mund të jenë të shkëlqyera për gatime, por kujdes nga disa kërpudha që gjenden në natyrë. Dy lloje janë veçanërisht të dëmshme Amanita phalloides dhe Amanita virosa. Konsumi i këtyre kërpudhave të egra mund të shkaktojë dhimbje barku, diarre dhe të vjella, dehidrim, etje të fortë, mosfunksionim të mëlçisë, koma dhe vdekje.
Shqema të papërpunuara
Shqema që blini në dyqane përpunohen paraprakisht për të hequr një toksinë të pranishme në to që mund të shkaktojë një sërë reaksionesh në organizëm.