Për të pasur një jetë të gjatë, ne ju kemi sjellë 5 rregulla të zbuluara nga 150 studime dietologjike, në mbarë botën.
1. Ushqehuni me një varietet tepër të larmishëm perimesh dhe sidomos ato jeshile si: spinaq, kale, turnip, pazi, lakra të egra etj.
2. Mos gatuani me yndyrë shtazore si gjalpi apo produkte industriale si margarina por vetëm me vajra bimore që në Mesdhe është ai i ullirit ose në vende të tjera ai i kokosit, susamit, vaji i farave të rrushit etj.
3. Peshkun e kanë të pakët, sepse bazohen vetëm tek peshku i egër dhe janë të kujdesshëm në ruajtjen e specieve. Peshkun e ngrirë nuk e njohin fare.
4. Bulmeti përdoret me kursim, sepse bazohen mbi produktet e dhive dhe deleve dhe është i papërpunuar, i pastër nga hormonet dhe antibiotikët sikurse dhe vezët.
5. Konsumojnë çdo ditë një racion legume, fasule, thjerrëza ose fasule soje në Japoni.