ËSHTË NJË PRODUKT EUROPIAN. Në vitin 2015, më tepër se 60 për qind e verës botërore prodhohej në vendet e Bashkimit Europian. Në vendin e parë atë vit qëndronte Italia, në vend të dytë Franca dhe në të tretin Spanja.
PSE BËHET ME RRUSH? Rrushi është fruti ideal për prodhimin e verës, sepse përmban sasinë e duhur të ujit, sheqeri, acideve dhe tanineve (komponentë që përfshihen në lëkurë apo farat e frutave), të nevojshme për procesin e fermentimit. Falë këtij ekuilibri të përsosur, tharmet shumohen duke bërë që sheqernat të zbërthehen në alkool dhe dyoksid karboni.
PSE VERA E KUQE SHKON ME MISHIN. Sepse taninet që e përbëjnë shkaktojë një ndjenjë “thatësie”, që kompenson ëmbëlsinë dhe lagështinë e lënë nga një biftek. Sipas një studimi amerikan, këta komponentë tipikë të lëkurës së rrushit janë në gjendje që të rivendosin ndjesinë e “gojës së thatë”, pas marrjes së ushqimeve me yndyrë.