TIRANË-Festat po afrojnë dhe ne duam të jemi sa më pranë jush duke iu ardhur në ndihmë me ide dhe alternativa çfarë të gatuajmë në këto ditë festash.
Sugjerimi jonë për ju sot është një ëmbëlsirë, të ëmbëlsojmë sadopak fundjavën tuaj “Tortë barrachia” (Kek me verë të kuqe)
Ingridientët:
- 6 vezë
- 200 gr gjalp
- 300 me verë e kuqe
- 70-75 gr kakao
- 1 lugë çaji sodë
- pak kripë
- 3 filxhanë miell
- 3 filxhanë sheqer
Rrahim në një enë 6 kokrra vezë. Në një enë tjetër shtim 3 filxhanë miell. Ndërkohë në zjarr hedhim sheqerin, verën, gjalpin, kakaon dhe i trazojmë deri sa të ngrohet dhe të shkrijë. Me pas marim masën dhe e shtojmë te ena e vezës. I shtojmë miellin pak nga pak duke e trazuar.
Marim një tepsi dhe e fusim të nxehet në furrë për 2 min. Pastaj e lyejmë me gjalp dhe e spërkasim me miell që të mos ngjisë keku. Më pas masën e hedhim te tepsia dhe e fusim për pjekje.
E lëm 40-50 min në varësi të sobës, ku 25 min në 150° C dhe 25 min në 200° C. Pasi të piqet e kthejmë nga ana tjetër, shërbetoset dhe e mbulojmë për 10 min . Pas 10 min e servirim
Kujdes: Kur keku të jet pjekur nuk nxirret direkt lihet të kullojë 5 min.
Përgatiti: Lili Çatrri