Pas kësaj recete nuk keni për ta blerë më akulloren nëpër dyqane.
E shijshme, e thjeshtë dhe me aromën fantastike të çokollatës dhe copat krokante të lajthive, çfarë mund të kërkoni më shumë nga një ëmbëlsirë e tillë.
Provojeni ta përgatisni me hapat që ju shpjegon AgroWeb.org dhe do të mrekulloni të dashurit tuaj me një shije unike e të papërsëritshme.
Përbërësit
- 2 gota me qumësht
- 300ml pana
- 4 të verdha vezësh
- Gjysmë gote me sheqer
- 1 bustin me sheqer vanilje
- 200 g lajthi
- 200g çokollatë
Përgatitja
Si fillim thyeni vezët dhe në një tenxhere kaloni vetëm të verdhat, të cilat do t’i rrihni me telin e kuzhinës.
Më pas aty shtoni edhe sheqerin dhe mundohuni të formoni një masë kremoze.
AgroWeb.org ju sugjeron që të mundoheni që kokrrat e sheqerit t’i shkrini plotësisht.
Tani shtoni edhe qumështin, i cili duhet të jetë me yndyrë, dhe më pas panën e ëmbëlsive dhe përsëri t’i rrihni.
Vendoseni tenxheren në zjarr dhe lëreni në zjarr mesatar.
MUndohuni që ta largoni nga zjarri sapo të formohen bulëzat e para që lajmërojnë se masa po vlon.
Mos harroni që masën duhet ta përzieni gjatë gjithë kohës me telin e kuzhinës, do t’ju duhet rreth 15 minuta për të gjithë procesin.