1-Nuk fusni produktet në frigorifer edhe pasi i keni prerë
Në momentin që prisni një frut apo perim procesi i prishjes përshpejtohet. Kjo do të thotë se kur ju doni të konsumoni vetëm një pjesë shalqi, pjesën e mbetur duhet ta fusni me patjetër në frigorifer.
2- Larja e pulës përpara gatimit
Mishi i pulës shpesh fajësohet për përhapjen e salmonelës. Kur keni të bëni me pula të freskëta, mos i lani ato sepse kjo mund të përhapër bakteret në lavaman. Pasi ta gatuani atë, lajini duart mirë dhe mos i prisni kurrë edhe mishrat e tjerë apo perimet në të njëjtën sipërfaqe ku keni prerë edhe pulën.
3– Ngrirja e ushqimeve në mënyrën e gabuar
Ushqimet që mbahen në ngrirje, duhet të mbështillen fort me dy shtresa që të mos prishen, por edhe që kristalet e akullit të mos ndyshojnë përbërjen e ushqimit dhe shijen.
4- Nuk po përdorni termometër ushqimi
Një termometër ushqimi duhet të jetë më pajtetër në çdo kuzhinë. Një kuzhinier i mirë, mund të dallojë se ushqimi është gati nëpërmjet shikimit, aromës apo prekjes. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se ai është i sigurt për t’u ngrënë.