Përbërësit:
– 250 g qepë;
– 800 g mish viçi;
– 2 lugë vaj;
– kripë;
– piper;
– spec i bluar i ëmbël;
– 2 lugë pure domatesh;
– 200 ml verë të zezë të thatë;
– 2 lugë xhelatinë;
– pak rozmarinë;
– 250 g kërpudha të përziera, sipas zgjedhjes.
Përgatitja:
Qepën pastrojeni dhe priteni imët. Mishin lajeni, kullojeni dhe priteni në kube.
Në vaj të nxehtë fërgoni dhe kur të bëhet gati shtoni qepën. Sipas shijes qitni kripë, piper dhe shtoni pak spec të bluar të ëmbël.
Lëreni të vlojë rreth 15 minuta, të mbuluar me kapak në zjarr të ulët.
Shtoni në gjellë purenë e domateve, verën e zezë, xhelatinën dhe rozmarinën.