TIRANË- Dimri stina më e mirë në të cilën e gjejmë dhe më kollaj kungullin. Jemi duke folur sot për kungullin e verdhë, duke iu ardhur në ndihmë me një recetë shumë të thjeshtë.
Byrek me kungull, më posht ju shojegojmë ingridientët që duhen dhe hapat e përgatitjes
PËR 4-6 PERSONA
1 pako peta të gatshme
500g kungull i verdhë,
300ml qumësht,
3 vezë,
50g gjalpë,
kripë, piper i zi.
Përgatitja:
Grijmë kungullin në rende dhe e ziejmë në një tenxhere me ujë me kripë. Pasi ka zierë, e kullojmë dhe e përziejmë me vezët, qumështin dhe gjysmën e sasisë së gjalpit.
Në një tavë drejtkëndore shtrojmë një letër furre pastaj fillojmë të shtrojmë petët nga tre duke i spërkatur ndërmjet tyre me gjalpë të shkrirë. Në çdo tre petë hedhim nga masa e kungullit dhe kështu vazhdojmë deri në fund.
Petët e fundit i spërkasim me gjalpë të shkrirë dhe e pjekim në furrë të nxehur më parë me 200 gradë derisa të marrë ngjyrë të kuqërremtë.