TIRANË– Djathi, një produkt që gjëndet në çdo tryezë tonën. Me mënyra përdorimi nga më të ndryshmet.
Ne sot do ju japim 8 sugjerime, të 8 lloje djathrash nga më të përdorura dhe më të shijshme.
Mozzarella– është një djathë i butë dhe me më pak kripë ose kalori sesa djathërat e tjerë. Përmban gjithashtu probiotikë që forcojnë sistemin tuaj imunitar.
Feta– Feta është një djathë grek që ka pak kripë, por është i ulët në kalori. Përmban edhe një acid yndyror që përmirëson përbërjen e trupit.
Rikota- Ricotta është një djathë i butë, i bardhë, i mbushur me proteina. Hirra me cilësi të lartë që gjendet në ricotta mund të promovojë rritjen e muskujve dhe të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut.
Gjiza– Djathi-gjizë është i mbushur me proteina. Shtimi i djathit në dietën tuaj ju mban të ngopur për një kohë të gjatë dhe njëkohësisht ju ndihmon të humbni në peshë.
Parmexhano-Djathë me laktozë të ulët, që përmban mjaftueshëm kalcium dhe fosfor që mund të promovojë shëndetin e kockave.
Djathi zvicerian-Djathi zviceran ka më pak yndyrë dhe natrium sesa shumica e djathrave të tjerë dhe ofron komponime që mund të ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut. Sidoqoftë, nevojiten më shumë hulumtime.
Djathi çedar- Eshtë i pasur me vitaminë K2, një lëndë ushqyese që parandalon ndërtimin e kalciumit në arteriet dhe venat tuaja. Marrja e mjaftueshme e K2 mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes së zemrës.
Djathi i dhisë- Djathi i dhisë është më i ulët në laktozë dhe përmban proteina që mund të treten më lehtë sesa ato të djathrave të tjerë nga qumështi i lopës.